Ομάδες τροφίμων

Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα με στόχο να μάθουν τις βασικές ομάδες των τροφών και τη σημασία τους για την υγεία. Με τη βοήθεια μας, διαχώρισαν τις τροφές σε πέντε κύριες ομάδες: φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγά), γαλακτοκομικά και δημητριακά. Κάθε ομάδα τροφών εξηγήθηκε με βάση τις θρεπτικές αξίες και τις λειτουργίες που προσφέρουν στο ανθρώπινο σώμα, όπως η ενέργεια, η ανάπτυξη και η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα παιδιά δημιούργησαν έναν πίνακα καταγραφής, στον οποίο τοποθέτησαν εικόνες τροφίμων σύμφωνα με την κατηγορία τους. Μέσω αυτής της δραστηριότητας, τα παιδιά απέκτησαν μια βασική κατανόηση των θρεπτικών συστατικών και της σημασίας μιας ισορροπημένης διατροφής.

Συγγραφέας: 
ΦΩΤΕΙΝΗ Β.