Διατήρηση τροφίμων με παραδοσιακό τρόπο

Μιλώντας για τα προϊόντα που παίρνουμε από τα ζώα της φάρμας ,είπαμε να μάθουμε για τα αυγά λίγα περισσότερα πράγματα : που και πως τα διατηρόύσαν οι άνθρωποι τα παλιά χρόνια για πολύ καιρό έξω από το ψυγείο.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid025XTuViHa7CgFFhrhEtPd6uhrGNu5SdCL6m1gTuY8c4DoM7h4rADWUKPwnJrgwg6wl&id=100063664789658

Καλέσαμε μια γιαγιά ενός παιδιού και μας μίλησε για τη συντήρηση των αυγών μέσα σε στάχτη και σε σκιερό μέρος .

Έτσι το κάναμε πράξη κι εμείς. Πήραμε τα αυγά και τα βάλαμε μέσα σε στάχτη .Μετα τα βαλαμε σε ένα σκοτεινό μέρος και τα σφήσαμε εκεί για περίπου 4 μήνες . Βγαζοντας τα αυγά από τη στάχτη και σπάζοντας κάποια απο αυτά παρατηρήσαμε ότι το αυγό δεν ειχε πάθει απολύτως τίποτα. Ούτε μύριζε ,ουτε το χρώμα του ειχε αλλοιωθεί ,οπότε το ρίξαμε στο τηγάνι και το φάγαμε!

Μια παροιμία λέει :Μάθε τέχνη κι άστηνε! Κι αφού το Πάσχα πλησιάζει θα βάψουμε και κάποια από αυτά!

Συγγραφέας: 
Anna Magkiosi