1η Δράση

Αποφασίσαμε αρχικά να ασχοληθούμε με την δημιουργία του βοτανόκηπου που θα γίνει στο ένα χώρο της αυλής.

Οι ομάδες δεντροφύτευσης με τη βοήθεια της κ. Μπέζου, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Γεωπόνου, επέλεξαν 12 είδη βοτάνων που θα φυτευτούν. Με τη καθοδήγησή της αναζήτησαν και βρήκαν πληροφορίες για τις ιδιότητες αλλά και τις ανάγκες του κάθε είδους.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 υποομάδες η κάθε μια υιοθέτησε από 3 είδη βοτάνων και θα αναλάβει την φροντίδα τους για όλη τη σχολική χρονιά και όχι μόνο. ( σκάλισμα, λίπανση, βοτάνισμα κ.τ.λ.)

Την αγορά των φυτών ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων κια Κηδεμόνων του σχολείου μας κια τους ευχαριστούμε θερμά.

Συνολικά θα φυτευτούν 48 βότανα, 4 από κάθε είδος. Ο Διευθυντής του σχολείου μας ανέλαβε, με την βοήθεια των παιδιών, την τοποθέτηση ποτιστικού συστήματος. Οι μαθητές θα ορίσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ποτίσματός τους.

Σάββατο 3 Μαρτίου, καιρός κατάλληλος για κηπευτικές εργασίες , οι ομάδες μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συγκεντρώθηκαν και άρχισαν το έργο τους.

Ξεχορτάριασμα, σκάψιμο του χώρου, ορισμός των θέσεων του κάθε είδους ανάλογα με τις ανάγκες του σε ήλιο, άνοιγμα των λάκων και φύτευμα αυτών. Στις λίγες φωτογραφίες που μπόρεσα να ανεβάσω θα δείτε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας.

Το τέλειο αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ανταμοιβή των κόπων μας!!!!!

Αυτή η δράση ήταν η αρχή των σχεδίων μας,έπεται συνέχεια....

Συγγραφέας: 
tasiou kalliopi