Ενημέρωση για τις πλημμύρες

Πολλές και χρήσιμες γνώσεις αποκόμισαν για τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις αιτίες τους οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Τάξης που παρακολούθησαν την Παρασκευή 4/10/2019 στις 9:30 π.μ. σχετική ενημέρωση από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υδάτων Βορείου Αιγαίου, που επισκέφθηκε το σχολείο μας.

Η  εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος  Interreg v-a 2014-2020 Ελλάδα – Κύπρος με το παρακάτω πρόγραμμα:

> 10:00 – 10.30 Πλημμύρα: το φυσικό φαινόμενο τα αίτια, η πρόβλεψη, οι τρόποι προστασίας και αντιμετώπισής  του //  Ομιλητής Ιωάννης Γατσής, Δρ Γεωπόνος  

> 10:30 – 11:00 Διαδραστική άσκηση – παιχνίδι // Συντονίστρια Αθ. Κοντοχρήστου

> 11:00 – 11:30 Διαλογική συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Οι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων, ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και ένταση τα τελευταία χρόνια γεγονός που έχει σχέση με την αποψίλωση των δασικών εκτάσεων, το μπάζωμα των ρεμάτων, την ανεξέλεγκτη δόμηση κ.λ.π.

Τέλος έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για το πώς να συμπεριφέρονται σε περίπτωση πλημμύρας και άφησαν στο σχολείο μας ενδιαφέρον ενημερωτικό υλικό. Ήταν μια πολύ χρήσιμη εκδήλωση που παρακολούθησαν με μεγάλο  ενδιαφέρον οι μαθητές

Συγγραφέας: 
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ