Μια διαφορετική ... Άν-e-ξη ...

Τα γλυκύτατα πρωτάκια μας (Α1 και Α2) έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους (Ζεϊμπέκη Θεανώ, Νικητίδου Θεοδώρα) και των γονέων τους, με αφορμή τις τέσσερις εποχές μέσα από το βιβλίο της Μελέτης Περιβάλλοντος, αφιέρωσαν την 1η Μαρτίου στην Άν-e-ξη έχοντας ως έμπνευση την αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θήρα.

Η τοιχογραφία, γνωστή ως "Άνοιξη" που χρησιμοποιήθηκε, κοσμούσε τους τρεις τοίχους ενός εκ των οικειών του συγκροτήματος Δ του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου και είναι η μοναδική που βρέθηκε ολόκληρη στη θέση της.

Υμνούσε τον ερχομό της Άνοιξης και την ανα-γeννηση της φύσης, όπως ακριβώς κι η Ανακύκλωση που προάγει την 'ανα-δημιουργία' της φύσης μέσα από τη σωστή διαχείρηση των απορρημμάτων και την προστασία της. Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησαν να δώσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα πρωτάκια μας σε όλο το σχολείο μέσα από μια ξεχωριστή, διαφορετική Άν-e-ξη!

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ανακυκλώσιμα: κομμάτια χαρτιού από άλλες κατασκευές, τα οποία έκοψαν με τα ψαλιδάκια τους και δημιούργησαν χρωματιστές ψηφίδες. 

Απολαύστε το

Συγγραφέας: 
tina_mellos