Η ανακύκλωση και καλές πρακτικές μέσα στο σπίτι μας λόγω ...ιού

Φωλιές για πουλιά από τα παιδιά της Ε' τάξης του Σχολείου μας. Πράξη για το περιβάλλον μας!!
Φωλιές πουλιών με πηλό.
Σπίτι! Μένουμε σπίτι .. κατασκευή με κουτί παπουτσιών κι άλλα  χαρτιά .
Όταν βγει ο ήλιος, ας βγούμε στο διπλανό μας οικόπεδο για περισυλλογή  ανακύκλωση ,καθαριότητα από τα ...περιττά... στολίδια!
Δείτε τα χρώματα ζωντανής της φύσης κι αφήστε την ... εικόνα....

Χαιρετώ όλες και όλους που δοκιμάζονται από την κατάσταση της καραντίνας .Ευχομαι να είναι όλα περαστικά και να έχουμε αποκτήσει ακόμη μια σημαντική εμπειρία στην επί γης ζωή μας . 

Αν και έμειναν πίσω οι προσπάθειες που κάνανε τα παιδιά του Σχολείου μας στο θέμα της προστασίας και θετικής προσέγγισης του σχολικού μας χώρου , τώρα πιστεύω κι ελπίζω :

1) Να εφαρμόζουν όσα έμαθαν να κάνουν στο Σχολείο για την διαλογή των απορριμμάτων , την προσεκτική και στοχευμένη κατανάλωση ενέργειας , την υγειινή διατροφή και την αρμονική ζωή με τους δικούς μας  .

2) Να δείξουν τη δέουσα υπομονή , σύμφωνα με τους κανόνες της Πολιτείας μας, κι όταν με το καλό ξαναβρεθούμε όλοι στο γνώριμο περιβάλλον του Σχολείου μας ,να συνεχίσουμε με νέες δυνάμεις τις δράσεις μας!

Τα κρεμμυδάκια που είχαμε φυτέψει και υπολογίζαμε να μαζέψουμε και να βάλουμε στην κατσαρόλα της μαγειρίτσας θα τα καταφέρουμε να τα προωθήσουμε για τη σαλάτα του Μαΐου !

 Με φαντασία κι αισιοδοξία (πάνω απ' όλα με υγεία ) σας παροτρίνω να φτιάξεται είτε με  ανακυλώσιμα παιχνίδια είτε κάτι μεγαλύτερο ,όπως αυτό που εμφανίζεται στην εικόνα παρακάτω.

Συγγραφέας: 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ