Καλές οικολογικές - πρακτικές στο σπίτι μας αυτή την περίοδο λόγω του ...ιού.

Το σπίτι από κουτί παπουτσιών και διάφορα χαρτιά.< Μένουμε σπίτι>.
Φωλιές πουλιών με πηλό. Φωτογραφία από το ΚΠΕ Ελευσίνας.(Ελλ. Οριθολογική Εταιρεία).
Όταν έχουμε Λιακάδα,σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας μας ,ας βγούμε απ' το σπίτι κι ας καθαρίσουμε το διπλανό μας οικόπεδο,δρόμο, πάρκο από τα ανακυκλώσιμα  υλικά.
Ας αισιοδοξήσουμε με τα χρώματα της Φύσης !!!

 Χαιρετώ όλες και όλους τους δοκίμαζόμενους από την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας ,η οποία μας έχει κρατήσει τόσο καιρό μέσα στο σπίτι μας . Ελπίζω να έχουμε αίσιο τέλος και σ' αύτην την δοκιμασία και να εδυναμωθούμε για το μέλλον, από την εμπειρία που θα έχουμε αποκτήσει όλοι μας ,στο τέλος αυτής της περιπέτειας .

 Τώρα λοιπόν, που βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μας ,ας μην ξεχάσουμε όλες αυτές τις σπουδαίες για το περιβάλλον  δράσεις μας. Η ανακύκλωση των απορριμμάτων μας και πιο συγκεκριμένα η διαλογή τους ,αν είναι εφικτό, σε πλαστικά, χάρτινα, αλουμινένια , καπάκια μπουκαλιών, ανακυκλώσιμα τηγανέλαια ,άδειες μπαταρίες. Για αυτά τα οποία δεν έχουμε αρκετό χώρο να αποθηκεύσουμε στα σπίτια μας, δεν σημαίνει πως τα πετάμε τώρα στον πράσινο κάδο ... Ο μπλε κάδος είναι δίπλα στα σπίτια μας και περιμένει! Ό,τι όμως μπορούμε να αποθηκεύσουμε και να φέρουμε στο Σχολείο μας , όταν με το καλό αυτό ανοίξει, θα είναι ευπρόσδεκτο και στους ειδικούς κάδους του Σχολείου μας .

Ακόμη ,ας κάνουμε  πράξη τις καλές πρακτικές που ήδη έχουμε εφαρμόσει στο Σχολείο μας για την προσεκτική και στοχευμένη κατανάλωση του ρεύματος και του νερού, την υγειινή διατροφή -που για την υγεία μας -καλούμαστε να ακολουθούμε , όπως επίσης και την αρμονική ζωή με τους οικείους μας που οφείλουμε να έχουμε.

Το μοναδικό τραγούδι ,το οποίο , δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε στη γιορτή για τα 25 έτη των Οικολογικών Σχολείων στην Παλιά Βουλή , ας ελπίσουμε να το διπλό και τριπλό παρουσιάσουμε μέχρι τη λήξη αυτής της περιπετειώδους σχολικής χρονιάς!

 Με αισιοδοξία , φαντασία και πάνω απ' όλα με υγεία ,σας παροτρύνω να φτιάξετε παιχνίδια ή στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά που μας περισσεύουν σπίτι μας ,αλλά και να αναλάβετε δράση γύρω απ' το σπίτι σας!!! 

Συγγραφέας: 
Παπαγγελοπουλος...