Αν κάτι τη καρδούλα σου πονάει...

6 Μαρτίου: Πανελλήνια μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού σήμερα. Ήδη από χθες ο γλυκός μας ο Σήφης μας επισκέφτηκε και μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του καθώς ο ίδιος λόγω της ιδιαιτερότητάς του έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού... Ο Σήφης έχει υψηλό βαθμό μυωπίας και τα γυαλιά με χοντρούς φακούς είναι απαραίτητα γι'  αυτόν... Ωστόσο αυτός είναι και ο λόγος που συχνά τον περιγελούν οι συμμαθητές του... 
Μάλιστα μας έφερε το αγαπημένο του παραμύθι: Το ψαράκι που φορούσε γυαλιά και μας το διάβασε η κυρία Διαμαντούλα. Εμείς, αφού καταθέσαμε τις προσωπικές μας εμπειρίες και κυρίως το πώς νιώθουμε του φτιάξαμε τις πιο αγαπησιάρικες ζωγραφιές μας για να νιώσει την αγάπη μας... αυτό που όλοι χρειαζόμαστε... Φυσικά δεν αντέξαμε και του δώσαμε και πολλές αγκαλιές και φιλιά κι αυτός τα δέχτηκε με χαρά!
Και λίγο πριν φύγει μας αποκάλυψε και το ιδιαίτερο ταλέντο του! Ο Σήφης είναι εξπέρ στα ηλεκτρονικά εργαλεία και μας έδειξε δύο από αυτά, το Voki με το οποίο φτιάξαμε ηλεκτρονικά μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού  (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και το Animaker με το οποίο φτιάξαμε ένα βιντεάκι (που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ). Τέλος καταλήξαμε στο δικό μας μήνυμα: 
Αν κάτι τη καρδούλα σου πονάει
πες το γιατί η αλήθεια βοηθάει
 

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI