Εκπαιδευτική εκδρομή στον βοτανικό κήπο "Ζέλιος Γη"

Στις 15 Νοεμβρίου οι Α΄ και Ε΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο "Ζέλιος Γη". Ο βοτανικός κήπος εκτείνεται σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή, δίπλα στον ποταμό Εύηνο, σε εγκαταστάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον και με σεβασμό στη φυσιογνωμία του τόπου.

Οι μικροί μας μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, αρωματικά, φαρμακευτικά και αρτυματικά βότανα. Η ομάδα των μεγαλύτερων παιδιών απόλαυσε τις μυρωδιές και τους ήχους του δάσους ακολουθώντας το όμορφο μονοπάτι μέχρι τον ποταμό Εύηνο, ενώ οι μικρότεροι με τη βοήθεια της έμπειρης γεωπόνου, έμαθαν πώς να φυτεύουν και να φροντίζουν ένα φυτό.

Απολαύσαμε αυτή την υπέροχη επίσκεψη, γεμίσαμε γνώσεις, εικόνες, είδαμε σπάνια ζώα στο περιβάλλον τους, τον πύργο-μικρό θαύμα της ανακύκλωσης, φιλοξενηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε από ευγενική ομάδα ανθρώπων, ξεκουραστήκαμε στα κιόσκια, αποκτήσαμε τα φυτά μας! Η φυσική μας κληρονομιά και η ομορφιά της φύσης μέσα σε έναν Κήπο!

Συγγραφέας: 
ΕυτυχιαΠ