Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο σπουδαίος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το φετινό μήνυμα ης ΙΒΒΥ με τίτλο «Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με» υπογράφει ο καταξιωμένος Έλληνας συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ενώ την αφίσα η εικονογράφος Φωτεινή Στεφανίδη. Είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε, να τα σχολιάσουμε και επίσης να μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας βιβλία και για όσα μας προσφέρουν. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σούδας, όπου συμμετείχαμε σε δράση φιλαναγνωσίας με εμψυχώτρια τη βιβλιοθηκονόμο Αρχοντούλα Χουδαλάκη και επίσης προσκαλέσαμε στο Νηπιαγωγείο τη συγγραφέα Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, η οποία με τρόπο διαδραστικό, ελκυστικό, μας παρουσίασε το βιβλίο της “Με μια κουβέρτα… στο διάστημα”. 

Τέλος, δημιουργήσαμε πολύχρωμους σελιδοδείκτες για τα βιβλία μας, ώστε να βρίσκουμε εύκολα τη σελίδα που σταματήσαμε το διάβασμα.

Συγγραφέας: 
ΕΙΡΗΝΗ ΧΙΩΤΑΚΗ