Πραγματοποίηση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον- 25/11/2023

 Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, η οποία έγινε με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων (20-26/11/2023).

Η βιβλιοθηκάριος, κ. Καραναστάση Κατερίνα, η οποία είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης, ξεκίνησε με το παραμύθι ‘’Η κυρα-Φύση και ο κακός ο Ρύπος’’ της Έφης Παπαδοπούλου.

Τη σκυτάλη πήρε η θεατρολόγος μας, κ. Κατερίνα Παυλάκη με ένα θεατρικό δρώμενο για τη φύση, στο οποίο οι μαθητές/τριες αυτοσχεδίασαν.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με τη συγγραφή μαθητικών επιστολών προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα παρευρεθεί στη διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28). Η επιστολή είχε σχεδιαστεί από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και την ΕΕΠΦ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία τριών έργων τέχνης με ανακυκλώσιμα καπάκια, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ράνιας Αφεντούλη και με τη συμμετοχή, όχι μόνο μαθητών/τριών αλλά και γονέων.

Αξίζει να  αναφερθεί ότι έγινε καταμέτρηση του κοινού με βραχιολάκι εισόδου, με σκοπό να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αύξηση του κοινού σε επόμενες εκδηλώσεις. Παράλληλα, αρκετοί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ανακύκλωση καπακιών και μπαταριών.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση! Σας περιμένουμε με το καλό και στην επόμενη!

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το σχετικό άρθρο στο blog του σχολέιου!

https://blogs.sch.gr/1dimagnikol/2023/11/26/pragmatopoiisi-ekdilosis-eya...

Συγγραφέας: 
Σοφία Παγκάλου