Στηρίζουμε το Αστέρι της Ευχής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας στηρίζει το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου είχαμε την χαρά να επισκεφθεί το νηπιαγωγείο μας ο Σπύρος! Φυσικά θα αναρωτιέστε ποιος Σπύρος…Ο Σπύρος είχε φοιτήσει στο νηπιαγωγείο μας πριν κάποια χρόνια …. περάσαμε όμορφες στιγμές και μας έμαθε πολλά …. ωστόσο όλα τα παιδιά τον ήξεραν και τον αναγνώρισαν αμέσως…Ο Σπύρος από την φετινή καμπάνια του προγράμματος “Αστέρι της Ευχής”

Ο Σπύρος συζήτησε με τα παιδιά για την ευχή  του… πως εκπληρώθηκε με την βοήθεια της νεράιδας από το Make a wish.! Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι παρόλο που μετακινείται με αμαξίδιο και υπάρχουν δυσκολίες, η καθημερινότητα του δεν διαφέρει από αυτή των υπολοίπων παιδιών. Κι αυτό γιατί οι φίλοι του στο σχολείο, στις δραστηριότητες που πηγαίνει, τον έχουν αποδεχτεί ως ένα ισότιμο μέλος της παρέας!!! Η παρέα του νηπιαγωγείου αγκάλιασε με την σειρά της τον Σπύρο, έπαιξε μαζί του…και  μαζί μοιράστηκαν  μικρές στιγμές …

Η επίσκεψη του  Σπύρου ήταν ένα σπουδαίο μάθημα για όλους μας, εκπαιδευτικούς και παιδιά…έδειξε την δύναμη της συμπερίληψης, της αποδοχής του διαφορετικού αλλά τόνισε ταυτόχρονα και την αξία της προσφοράς για τα παιδιά που παλεύουν για την ζωή τους…καθώς δίνει δύναμη και ελπίδα!

 

Συγγραφέας: 
Άννα Τσιγγερλιώτη