Με τα φτερά της φαντασίας και με μια ιδέα

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και το μήνυμα της αφίσας  από το ΙΒΒΥ (Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα) είναι η καλλιέργεια της φαντασίας. Από αυτήν πιαστήκαμε κι εμείς και από το βιβλίο "Τί μπορείς να κάνεις με μια ιδέα" του συγγραφέα Yamada Cobi και σε συνεργασία με το  8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας αποφασίσαμε να συνθέσουμε τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο.
Έτσι διαβάσαμε και τα δύο σχολεία το υπέροχο βιβλίο που προσεγγίζει την έννοια της ιδέας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό και φυσικά καταθέσαμε κι εμείς τις δικές μας ιδέες. Μάλιστα τις συνδέσαμε με την φαντασία μας και απογειώθηκαν! Η ταξιδιάρικη αφίσα μας βοήθησε να εκφραστούμε μέσω της φαντασίας μας χωρίς περιορισμούς και σύντομα η σκέψη να δημιουργούμε εικόνες και φανταστικές καταστάσεις άρχισε να γίνεται διασκεδαστική!

Ακολούθησε καταιγισμός ιδεών γύρω από την κεντρική ιδέα. Το δικό μας νηπιαγωγείο οραματίστηκε μια πόλη και το 8ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας ένα δάσος... Τα επιμέρους πολλά και ενδιαφέροντα!

Επόμενο βήμα ήταν να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία και ειδικότερα την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έτσι καταγράψαμε στο bing περιγραφικά την ιδέα μας, κάναμε τις εικαστικές μας μικροεπεμβάσεις και ιδού το αποτέλεσμα. Έτσι οραματιζόμαστε μια όμορφη βιώσιμη πόλη και ένα καθαρό δάσος.  Σύντομα όλα αυτά θα γίνουν το συνεργατικό δημιούργημά μας καθώς το έργο αυτό έχει ήδη κατατεθεί ως συμμετοχή στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Το βασικό σημείο είναι ο κινητός ρομποτικός σταθμός που θα εντοπίζει έκτακτες ανάγκες και θα παρέχει βοήθεια στην πόλη και στο δάσος. Γι' αυτό το όνομα του έργου μας έχει το όνομα Α. Σ. Π. Ι. Δ. Α. (Αειφόρα Συνεργασία Πρώτων Βοηθειών και Ιδιαίτερης Διαχείρισης Αναγκών).

Τέλος εμπνεόμενοι από το βιβλίο φτιάξαμε ένα δέντρο με τους καρπούς όσων μας χαρίζει ένα βιβλίο.... Γιατί με ένα βιβλίο μπορούμε να μάθουμε, να μεταμορφωθούμε, να ταξιδέψουμε, να διαβάσουμε, να αγαπήσουμε....

Τελικά, ανακαλύψαμε ότι με μια ιδέα μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο!

Συγγραφέας: 
SOFIA PETRIKI