Ποιότητα ζωής - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στα πλαίσια του Προγράμματος Ε-twinning ασχολούμαστε με την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Το διαδίκτυο έχει γίνει  βασικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών, ακόμα και των παιδιών νηπιακής ηλικίας. Πολύ σύντομα τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν και θα θελήσουν να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια, να ανοίξουν λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα. Δεν πρέπει λοιπόν να οχυρωθούμε, δεν πρέπει να τους δώσουμε τα εφόδια ώστε να πλοηγούνται  στο μέλλον με ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Το διαδίκτυο είναι πια στη ζωή μας με τα καλά του αλλά και τα μειονεκτήματά του. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον στα παιδιά μας.

Αφού μιλήσαμε  για το διαδίκτυο και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε διαβάσαμε ένα τρυφερό παραμύθι “Ο Σήφης, ο ποντικός και το διαδίκτυο”, της Κάρμεν Ρουγγέρη,  Έκδοση: Ελληνική Αστυνομία / Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μας μιλάει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο για τους κινδύνους του διαδικτύου.

 

 

Αφού συζητήσαμε στην ολομέλεια για τους ήρωες του βιβλίου αλλά και του παραμυθιού που αφηγείται η μητέρα στο παιδί της, ζωγραφίσαμε ό,τι μας έκανε εντύπωση.

 

Ο @Παπάκης ήταν σωστό να στείλει τη φωτογραφία του φίλου του;

Tι θα είχε συμβεί αν την είχε στείλει….

Το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο  όταν το χρησιμοποιούμε σωστά…όταν μας δίνεται όμως η ευκαιρία να βρεθούμε με αληθινούς φίλους και να παίξουμε, το προτιμάμε….. γι αυτό δημιουργήσαμε το σύνθημά μας μέσα από ένα βιντεάκι....

Συγγραφέας: 
damilakoukat