Ποιότητα ζωής - Υγιεινή Διατροφή

Η προαγωγή μιας ισορροπημένης διατροφής είναι σημαντική για όλους μας, ιδιαιτέρως όμως για τα παιδιά στην ηλικία των οποίων εδραιώνονται οι συνήθειες του τρόπου ζωής, που επηρεάζουν τον άνθρωπο για όλη του τη ζωή. Εδώ και αρκετές δεκαετίες γίνεται λόγος για την περίφημη Μεσογειακή Διατροφή και την υπεροχή της σε σχέση με άλλες διατροφικές συνήθειες. Αποδείχτηκε  και επιστημονικά ότι η διατροφή των λαών της Μεσογείου, πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά και με βασική πηγή λίπους το ελαιόλαδο, συντελεί στη διατήρηση της καλής υγείας και τη μακροζωία.
Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έχουν απομακρυνθεί από την ελληνική παραδοσιακή διατροφή και έχουν υιοθετήσει διατροφικές συνήθειες δυτικού τύπου. Η δημιουργία θετικής στάσης απέναντι στη Μεσογειακή διατροφή και στην   κατανάλωση  υγιεινών τροφών, καθώς και η ενθάρρυνση των παιδιών να πίνουν αρκετό νερό και να αποφεύγουν τα αναψυκτικά είναι  οι βασικοί σκοποί  αυτού του προγράμματος.

Με αφορμή δύο παραμύθια…..”Το στρουμπουλό τερατάκι” καθώς και “Τα θυμωμένα λαχανικά”, τα παιδιά ομαδοποίησαν τις τροφές σε υγιεινές και ανθυγιεινές….

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια αφίσα συνεργατική, ζωγραφίζοντας κάθε σχολείο (25 σχολεία) από ένα τμήμα και δημιουργώντας ένα όμορφο αποτέλεσμα στο canva.

 

Συγγραφέας: 
damilakoukat