Ζύμωμα παραδοσιακού ψωμιού από τους “Ταπερίστας” του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου.

Οι μαθητές της Β΄ και  Γ’ τάξης του σχολείου μας που συμμετέχουν στο δίκτυο “Ταπερίστας” την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 υλοποίησαν μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δράση, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος.

Με την καθοδήγηση των συντονιστών εκπαιδευτικών ζύμωσαν στον χώρο του σχολείου σπιτικά ψωμάκια με σταρένιο αλεύρι Κρήτης και συμμετείχαν σε όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της ζύμης, μέχρι το φούσκωμα και το φούρνισμα σε παραδοσιακό  φούρνο της γειτονιάς.

Στη συνέχεια έφτιαξαν μικρά σαντουιτσάκια, γεμιστά με με ντόπια προϊόντα από τα περιβόλια του νησιού μας (αγγούρι, ντομάτα, πάστα ελιάς) και κρητική φέτα με ρίγανη από τον βοτανόκηπο του σχολείου μας.

Έτσι, πήραν ιδέες για ένα υγιεινό και αξιοζήλευτο δεκατιανό, που συνδυάζει θρεπτικά συστατικά, γεύση και αρώματα από τον τόπο μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Συγγραφέας: 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ