Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:58

Στο πλαίσιο των δράσεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας, οι μαθητές/ριες της Γ’ Γυμνασίου και Δ’ Λυκείου του τομέα Πληροφορικής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν έναν προσομοιωτή ενόργανης γυμναστικής. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές/ριες μας, γνώρισαν το άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής και προγραμμάτισαν την κίνηση ενός αθλητή στο αγώνισμα του Ζυγού με το λογισμικό WeDo 2.0, λαμβάνοντας υπόψη τον αισθητήρα κίνησης.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:53

Τη Πέμπτη 12 Απριλίου 2024 επισκέφτηκε στο σχολείο μας η κα @Kefala Stella Στέλλα Κεφαλά, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Μελένια - - Μελένια, Παραδοσιακά Γλυκά Και Αρτοποιήματα -- για να παρασκευάσουν και να δοκιμάσουν μαζί με τους μαθητές της Δ’ Λυκείου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, τα γνωστά σε όλους μας, μελεκούνια.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:52

Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2024 οι μαθητές/ριες των τμημάτων Β2 Γυμνασίου και Δ Λυκείου οικονομίας , του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στα πλαίσια των μαθημάτων Σχολικός επαγγελματικός Προσανατολισμός και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην λαϊκή αγορά που λαμβάνει χώρα στο γήπεδο του Διαγόρα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:50

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Ρόδου, πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ».

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:49

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της τάξης Β και Δ λυκείου του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου επισκέφτηκαν το Δήμο Ρόδου και συγκεκριμένα την διεύθυνση Περιβάλλοντος και πρασίνου.

Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να εμπλακούν σε πραγματικές εργασίες φυτώριου. Στο χώρο μας υποδέχτηκε η κα Σεβαστή Ζερβού, κος Βαγγέλης Αλεξανδρής καθώς και η κα Γεωργία Σεντή, υπεύθυνη γεωπόνος, η οποία μας ανέθεσε εργασίες σε ομάδες.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:49

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Β και Δ λυκείου του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχαν μια μοναδική εμπειρία επισκεπτόμενοι τον κήπο του ιδρύματος Marc de Montalembert, που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Ο κος Παναγιώτης Στάθης, ο γεωπόνος που είναι υπεύθυνος για τον κήπο, μας υποδέχτηκε με θερμότητα και μας μετέφερε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτόν τον μαγευτικό χώρο και την οικογένεια Montelembert.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:48

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του Α2 γυμνασίου και Δ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ΕΠΑΛ Παραδεισίου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση για μια μέρα γεμάτη δράσεις.

Παρέα σε αυτή την δημιουργική μέρα, μας έκαναν και ομάδα μαθητών του γυμνασίου Παραδεισίου, του οποίους συνόδευε η κα Μαρίζα Παπανικολάου, εκπαιδευτικός φιλόλογος του τμήματος ένταξης.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια δραστηριότητα παρασκευής πασχαλινών λαμπάδων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να συνεργαστούν σε ομάδες.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:48

Οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος είναι από την αρχή της χρονιάς πολύ απασχολημένοι με τις δραστηριότητές τους στον κήπο και το θερμοκήπιο για τα εργαστηριακά τους μαθήαμτα. Ξεκινώντας με την επεξεργασία του εδάφους, χρησιμοποίησαν τα κατάλληλα μηχανήματα όπως φρέζες και τσάπες και στη συνέχεια φύτεψαν τα φυτά τους . Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα φρόντιζαν και τα περιποιούνταν, αφαιρώντας ζιζάνια και ποτίζοντάς τα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:48

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Β και Δ τάξης λυκείου του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, συγκόμισαν της παραγωγή τους από τον σχολικό λαχανόκηπο, μπήκαν στον εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων και έφτιαξαν μια νοστιμιά. Με δικής τους παραγωγής σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σέσκουλα και μαϊντανό έφτιαξαν μια λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:47

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας με τίτλο "Η θεραπευτική ωφελιμότητα των ζώων - Pet Therapy", μια μικρή σκυλίτσα η Μπέμπα επισκέφθηκε το τμήμα Α2 Γυμνασίου, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου. Οι μαθητές υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό την Μπέμπα, προσφέροντάς της πολλές αγκαλιές και χάδια. Η Μπέμπα αν και αρχικά φοβισμένη, αισθανόμενη την αγάπη και την προσοχή των μαθητών, άρχισε να κουνάει την ουρίτσα της με χαρά.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:47

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές των τομέων Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, καθώς και Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθούν το Σούπερ Μάρκετ Παππού στο πλαίσιο μιας διδακτικής επίσκεψης. Η φιλοξενία και η ξενάγηση που μας προσέφερε το προσωπικό του σούπερ μάρκετ ήταν εξαιρετική και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:46

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές της Β’ λυκείου Γεωπονίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου συναντήθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού τους, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεκπαίδευσης, με τους μαθητές της Β λυκείου του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΚ Ρόδου. Είχαμε ένα υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον εργαστηριακό μάθημα μαζί με τους εκπαιδευτικούς Γεωπόνους.

Στην ενότητα «σύσταση των τροφίμων», του μαθήματος «τεχνολογία τροφίμων», πραγματοποιήσαμε πειράματα με σκοπό να δουν οι μαθητές τον διαχωρισμό των συστατικών των τροφίμων μέσω απλών φυσικοχημικών μεθόδων.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:46

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Δ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος , του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης με τη Γ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, στο μάθημα «Αρδεύσεις καλλιεργειών» συμμετείχαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο.

Με τη βοήθεια του Γεωπόνου του ΕΠΑΛ  έγινε λεπτομερής παρουσίαση δύο αλυσοπρίονων ενός ηλεκτροκίνητου και ενός βενζινοκίνητου, εξηγώντας τους τις διαφορές στη λειτουργία τους, τα πλεονεκτήματα κάθε είδους καθώς και τους κανόνες ασφάλειας κατά τη χρήση τους.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:45

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, στα πλαίσια εξωστρέφειας του σχολείου, πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ σχολείων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (ΕΝΕΕΓΥΛ Νάξου, 2ο ΕΝΕΕΓΥΛ Θεσσαλονίκης, ΕΝΕΕΓΥΛ Χίου, ΕΝΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας, ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμαΐδας) συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συνεργασία τους, προσθέτοντας στην παρέα τους και νέα σχολεία.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:45

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Δ΄ λυκείου Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, επισκέφτηκαν τον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου, προκειμένου να κάνουν διάχυση των γνώσεων τους για τα φυτά.

Οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου είχαν προετοιμάσει διαδραστική παρουσίαση με λογισμικά παιχνίδια και πληροφορίες σχετικά με την επιστήμη της Γεωπονίας, την ανάπτυξη και τη σημασία των φυτών στη ζωή μας.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:44

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές της Δ΄ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου, επισκέφτηκαν το Γεωπονικό κατάστημα Χεππάκης Α.Ε., στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων «Αρδεύσεις καλλιεργειών», και «Δενδροκομία-Αμπελουργία».

Ο κος Νίκος Μαυροματάκος γεωπόνος του καταστήματος, μας καλωσόρισε και μας ξενάγησε στους χώρους του, παρουσιάζοντας μας, γεωπονικό εξοπλισμό και εξαρτήματα, λιπάσματα και σπόρους καθώς και άλλα στοιχεία που αφορούν τη γεωργία.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου , 21/05/2024 - 15:44

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 οι μαθητές/ριες του Α1 Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ- ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την παρακολούθηση βιωματικού προγράμματος με τίτλο "Αειφορία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, 21/05/2024 - 13:55

Στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης του σχολείου μας και των δράσεων οικολογικής ευαισθητοποίησης των  μαθητών μας τα τμήματα της Α Τάξης  παρακολούθησαν το βραβευμένο animation «Η Κόκκινη χελώνα», ένα λιτό, συγκινητικό και συμβολικό παραμύθι χωρίς λόγια, γεμάτο ποιητικές, πανέμορφες εικόνες και απλά διατυπωμένες, βαθυστόχαστες φιλοσοφικές ιδέες για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.

 

Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής , 21/05/2024 - 13:53

@ Την παρουσίαση την είχαμε συμφωνήσει από τις μέρες των Χριστουγέννων , αλλά για διάφορους λόγους έπαιρνε συνεχώς αναβολή. Τελικά σήμερα το πρωί μπορέσαμε να την πραγματοποιήσουμε.

@ Ο συγγραφέας του παιδικού βιβλίου “Την ιστορία τη γράφουν οι ήρωες”, κ. Γιώργος Καπνουλάς ήρθε στο σχολείο μας και παρουσίασε το βιβλίο του στους μαθητές τριών τάξεων.

@ Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το παραμύθι, που εστίαζε στη διαφορετικότητα και στην ανοχή (και συγκατάβαση) με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουν κάθε τι το διαφορετικό.

3ο Νηπιαγωγείο Πολυκάστρου, 20/05/2024 - 12:00

Με αφορμή την Άνοιξη ακούσαμε το κοντσέρτο του Vivaldi  "Spring" και ταξιδέψαμε νοερά σε φανταστικούς κόσμους. Συνδέσαμε την μελωδία με διάφορα συναισθήματα που προκλήθηκαν στα παιδιά και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην εποχή της άνοιξης και τα χαρακτηριστικά της. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού "Άνοιξη παντού" της Δέσποινας Τζιάκη και τέλος τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους ανοιξιάτικα δέντρα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων