Δραστηριότητες - Νέα σχολείων

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:57

Με πολύ κέφι, χαρά και όρεξη για προσφορά και συνεργασία  «οι μικροί κηπουροί» οι μαθητές της Β΄ & Γ΄τάξης (2ου & 6ου Δημ. Σχ. Αρτέμιδος) ξεκίνησαν να δημιουργήσουν το λαχανόκηπο του σχολείου με όλες τις αισθήσεις να διεγείρονται.

Προετοιμάσαμε το έδαφος και στη συνέχεια φυτέψαμε: μαρούλια, κρεμμυδάκια, σκόρδα, σπανάκι, ραδίκι, μαϊντανό, σέλινο, άνηθο, ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι …

Άρχισε το «ταξίδι» της γνώσης και της κατανόησης του φυσικού κόσμου.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:57

Η κάθε τάξη και των δύο σχολείων (2ο & 6ο Δημ. Αρτέμιδος) φυτεύει λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά σε ξύλινες ζαρντινιέρες, τις οποίες αγοράσαμε με τα χρήματα από το περσινό πρόγραμμα, και σε λάστιχα αυτοκινήτου τα οποία οι μαθητές τα μετέτρεψαν σε εντυπωσιακές, όμορφες γλάστρες. Μέσα από την ομαδική δουλειά αναπτύσσονται και ενδυναμώνονται  δεσμοί αγάπης με τη γη και τους συμμαθητές τους.

1ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου, 20/03/2018 - 13:56

Θέλοντας να μειώσουμε την κατανάλωση του νερού αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε πινακίδες τις οποίες θα τοποθετήσουμε πάνω από τις βρύσες των χώρων του σχολείου μας.Τα παιδιά προτείνουν κάποια συνθήματα και τα επικρατέστερα είναι: Κλείσε τη βρύση - Μη σπαταλάς το νερό. Οι μαθητές δημιουργούν τις πινακίδες και τις τοποθετούν στα σημεία που υπάρχουν βρύσες για να θυμίζουν σε όλους μας να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωση του νερού.  

6ο Γυμνάσιο Βόλου, 20/03/2018 - 13:55

Αποφασίσαμε αρχικά να ασχοληθούμε με την δημιουργία του βοτανόκηπου που θα γίνει στο ένα χώρο της αυλής.

Οι ομάδες δεντροφύτευσης με τη βοήθεια της κ. Μπέζου, προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Γεωπόνου, επέλεξαν 12 είδη βοτάνων που θα φυτευτούν. Με τη καθοδήγησή της αναζήτησαν και βρήκαν πληροφορίες για τις ιδιότητες αλλά και τις ανάγκες του κάθε είδους.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 4 υποομάδες η κάθε μια υιοθέτησε από 3 είδη βοτάνων και θα αναλάβει την φροντίδα τους για όλη τη σχολική χρονιά και όχι μόνο. ( σκάλισμα, λίπανση, βοτάνισμα κ.τ.λ.)

6ο Γυμνάσιο Βόλου, 20/03/2018 - 13:54

Μετά από κάποιο διάστημα παύσης των δράσεων μας, λόγου κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν και πάλι δράση. 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν και οργάνωσαν το πλάνο δράσεων για τον εξωραϊσμό της αυλής μας.Παρακάτω θα δείτε ένα πρόχειρο σχέδιο της αυλής και τις προτεινόμενες παρεμβάσεις μας.

 

53ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ, 20/03/2018 - 13:53

Μεγάλη μέρα για το σχολείο μας σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έκαναν πραγματικότητα έναν μεγάλο σχέδιο που είχαν ετοιμάσει καιρό με τις δικές τους δυνάμεις: να ετοιμάσουν τσάντες ανακύκλωσης με δικής τους σχεδίασης πρωτότυπη μακέτα και να τις μοιράσουν δωρεάν σε όλους τους συμμαθητές τους, 280 συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποίησαν τη μεγαλύτερη καμπάνια ενημέρωσης υπέρ της ανακύκλωσης και υπέρ της μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου που έχουμε κάνει ως τώρα στο 53ο Λύκειο.

3ο Νηπιαγωγείο Αταλάντης, 20/03/2018 - 13:52

Εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους συναντούμε το νερό στη φύση  και καταγράψαμε.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:51

Οι μαθητές με μεράκι και φαντασία χρησιμοποίησαν ανακυκλωσιμα υλικά και έφτιαξαν  φωλιές-ταΐστρες για πουλιά τις οποίες θα κρεμάσουμε στα δέντρα της αυλής και διάφορες άλλες κατασκευές.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:51

Βάψαμε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου και τα μετατρέψαμε σε όμορφες γλάστρες για λουλούδια και αρωματικά.

Φτιάξαμε μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:50

Ανακυκλώνουμε χαρτί επειδή έτσι προστατεύονται τα δάση, η φύση, το περιβάλλον. 

Στους κάδους ΑΦΗΣ ανακυκλώνουμε μπαταρίες.

Μαζεύουμε & Ανακυκλώνουμε καπάκια πλαστικά.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:49

Τοποθετήσαμε στην αίθουσα την αφίσα που απεικονίζει τον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά ήρωα «Μπλέκα», ο οποίος είναι ουσιαστικά σκίτσο του μπλε κάδου ανακύκλωσης.Οι μικροί μαθητές «γνώρισαν» τον επιθεωρητή Μπλέκα μέσα από ένα έξυπνο βιντεάκι κι έτσι ξεκίνησε η εξοικείωσή τους με την έννοια της ανακύκλωσης συσκευών.

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:49

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος      « Οικολογικά Σχολεία – Αυλή/Κήπος» επισκέφτηκε φυτώριο της γειτονιάς. Περιηγήθηκαν  στον πολύχρωμο κήπο και ενημερώθηκαν από τον κ. Λάμπρο το γεωπόνο  για τη δημιουργία, την ανάπτυξη, την εξέλιξη των φυτών και το πώς πρέπει να τα φροντίζουν.

Τα παιδιά διάλεξαν λουλούδια, καλλωπιστικά φυτά και λαχανικά για να τα φυτέψουν στην αυλή και τον κήπο του σχολείου.

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 15/03/2018 - 10:40

Δύο παιχνίδια ετοιμάστηκαν με σκοπό τη μάθηση μέσω παιχνιδιού!!! Η κρεμάλα και το κρυπτόλεξο... 

1ο 6/θ Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο Θάσου, 15/03/2018 - 10:39

Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι 2,5 μέτρων κατασκευάστηκε με σκοπό οι μαθητές να μάθουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την ανακύκλωση. Οι μαθητές έγιναν πιόνια και πατούσαν κάθε φορά στις πλαστικές πατουσίτσες. Για να προχωρήσουν πιο μπροστά έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την ανακύκλωση. Κέρδιζε όποιος έφτανε πρώτος στο τέρμα. 

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος, 20/03/2018 - 13:48

Οι μαθητές Β΄ & Γ΄τάξης ενημέρωσαν όλη τη σχολική κοινότητα για τα προγράμματα “Οικολογικά Σχολεία – Αυλή/κήπος» και ¨Στέλνουμε μήνυμα αναλαμβάνουμε δράση /Διαχείριση απορριμμάτων  με σκοπό τη συμμετοχή όλων των μαθητών & εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα και τις δράσεις.

Συγκροτήθηκε η Περιβαλλοντική Επιτροπή και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με σκοπό:                Γνωριμία των μελών

Διαμόρφωση Σχεδίου Δράση

Προτάσεις για τη δημιουργία ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς - βαρήκοους μαθητές, 20/03/2018 - 14:01

Ο σκοπός της δράσης μας ήταν οι μαθητές να παρασκευάσουν σαπουνάκια αρωματικά από πολυκαιρισμένο ελαιόλαδο, ώστε να πουληθούν στο Bazaar του σχολείου μας.

ΣΤΟΧΟΙ: Οι μαθητές να

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΆΜΦΙΣΣΑΣ, 15/03/2018 - 10:38

Στα πλαίσια του εργαστηρίου Γεωπονίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας θελήσαμε να χρησιμοποιήσουμε νέους τρόπους καλλιέργειας όπως αυτόν της συγκαλλιέργειας. Έτσι, επιτυγχάνουμε αύξηση της παραγωγικότητας και της ποικιλίας των ειδών που καλλιεργούμε (μαρούλια με κρεμμύδια) και την ίδια στιγμή εξοικονομούμε νερό κατά την άρδευση καθώς και σημαντική μείωση των εισροών σε θρεπτικά στοιχεία.

Παράλληλα, πραγματοποιώντας την μέθοδο της συγκαλλιέργειας συνεισφέρουμε στην ολοκληρωμένη καταπολέμηση των μυκητολογικών και εντομολογικών εχθρών στο λαχανόκηπο μας.

3ο Νηπιαγωγείο Αταλάντης, 13/03/2018 - 09:17

Μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων για το νερό αποφασίσαμε τον τίτλο του προγράμματός μας.Οι δύο επικρατέστεροι ήταν:Μαθαίνω μέσα από το νερό το άλφα,βήτα και το ρο του Οδυσσέα Ελύτη και το :Κι αν θα διψάσεις για νερό θα στίψουμε ένα σύννεφο του Νίκου Γκάτσου.Τελικά και κατόπιν συννενοήσεως με τα άλλα δύο σχολεία επικράτησε η έκραση  :Κι αν θα διψάσεις για νερό θα στίψουμε ένα σύννεφο του Νίκου Γκάτσου.Αυτός τελικά είναι και ο τίτλος του προγράμματός μας!

3ο Νηπιαγωγείο Αταλάντης, 13/03/2018 - 09:17

Δηλώσαμε υποψηφιότητες και εκλέξαμε τη συντονιστική επιτροπή του προγράμματος.Οι γονείς των παιδιών που έχουν εκλεγεί υπογράφουν κι εκείνοι τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα!

Σελίδες

Εγγραφή στο Δραστηριότητες - Νέα σχολείων