Επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο μας

Οι μαθητές όλων των τάξεων και οι δάσκαλοι του σχολείου μας συμμετείχαν στην ενημέρωση που έκανε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κα Μακρυλλού Μαριάννα, σχετικά με το «Υγιεινό πρωινό-σνακ». Βασισμένη στα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, η Διατροφολόγος ενημέρωσε τους μαθητές για τις υγιεινές συνήθειες αναφορικά με το πρόγευμα, τη σπουδαιότητά του για τον οργανισμό και την απόδοση τω παιδιών και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών με παρουσιάσεις διαφανειών και σχετικό υλικό.

Με αυτήν την ενημέρωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος της «Υγιεινής διατροφής», με τίτλο «Τρέφομαι υγιεινά, ζω καλύτερα». Προηγήθηκε μια σειρά δράσεων, όπως παρουσίαση υγιεινού-παραδοσιακού πρωινού, όπου μαμάδες και παιδιά προετοίμασαν τις δικές τους εκδοχές για ένα υγιεινό πρόγευμα και κολατσιό και το απόλαυσαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Έπειτα ακολούθησαν δημιουργίες των παιδιών ανά τάξη, όπου συζήτησαν και εργάστηκαν ομαδικά  φτιάχνοντας διατροφικές πυραμίδες, διακόσμησαν χάρτινα πιάτα με πρόγευμα και γεύμα και έφτιαξαν τις δικές τους υγιεινές λιχουδιές!

Τέλος, στα πλαίσια αυτών των δράσεων, εστιάσαμε στη διατροφική αξία των τροφών που μπορούμε να πάρουμε αυτούσιων από τη φύση και συγκεκριμένα από τις ελιές. Έτσι λοιπόν, συμμετείχαμε όλοι οι μαθητές των τάξεων στο ράβδισμα των ελαιόδεντρων, που υπάρχουν στην αυλή του σχολείου μας, στο μάζεμα των ελιών και στο καθάρισμά τους. Έπειτα τις πλύναμε, τις καθαρίσαμε, τις χαράξαμε και τις τοποθετήσαμε σε μπουκάλια και τάπερ, ώστε να μπορούμε να τις καταναλώσουμε!

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ