5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2024
Έτος Εγγραφής: 
2020
Θέματα: 
2020-2021
Σχολική Αυλή
2021-2022
Απορρίμματα
Θάλασσες και Ακτές
2022-2023
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2023-2024
Απορρίμματα
Σχολική Αυλή
Αειφόρο Σχολείο
Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη

Τα νέα του Σχολείου μας

18.6.2024

Η ΣΤ’ τάξη 2023-24 (εκπαιδευτικός Ολυμπία Δεληγκάρη) σε συνεργασία με τη σχολική βιβλιοθήκη (εκπαιδευτικός Θεμελίνα Μαΐλλη), δοκιμάστηκαν σε ένα τολμηρό εγχείρημα, το οποίο αποσκοπούσε στη διαμόρφωση των μαθητών και μαθητριών ως ενεργών πολιτών, καλλιεργώντας την έννοια της ενεργού πολιτειότητας με έναν άκρως βιωματικό τρόπο.

13.6.2024

Φτάνοντας στο τέλος των δραστηριοτήτων μας για τη φετινή χρονιά, οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους έφτιαξαν μια αφίσα που διακοσμεί την είσοδο του σχολείου μας. Με λίγα λόγια σε μορφή ποιήματος προσπαθήσαμε να αποδώσουμε σε λίγες αδρές γραμμές την ενεργό πολιτειότητά μας ως μονάδες, αλλά και ως σύνολο. 

Μια μικρή ομάδα μαθητών έγραψε και άλλη μία εικονογράφησε την αφίσα μας! 

4.3.2024

Μέρα συγκομιδής...!!!! Ήρθε η ώρα της.

Μαζέψαμε τα λαχανικά μας: παντζάρια, σέσκουλα, ραπανάκια και μαϊντανό. Τα δώσαμε στην κυρία Άννα, μια μαμά μας, και φάγαμε μια υπέροχη σαλάτα με βιολογικά προϊόντα! Τα δικά μας ξεχωριστά βιολογικά προϊόντα!!!!! 

Κι επειδή η εποχή το επιβάλλει… Φυτέψαμε φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μπόλικα μαρουλάκια, σέλινο και σπανάκι!!!!!!

Αναμένουμε τα υπόλοιπα....!!!!

8.2.2024

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος crocus του εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας η Ε2΄και η ΣΤ΄ Τάξη του σχολείου μας δήλωσαν συμμετοχή και παρέλαβαν το ειδικό εκπαιδευτικό πακέτο μαζί με τους βολβούς τους οποίους φυτέψαμε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μας.

Μαζέψαμε τα υλικά μας, βάλαμε πετρούλες, χώμα στις γλάστρες και στη συνέχεια ποτίσαμε, για να μαλακώσει το χώμα.

8.2.2024

Η Ε2΄ τάξη πραγματοποίησε μια όμορφη εκδρομή στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί διαβάσαμε και συζητήσαμε τον βίο του Αγίου, παρατηρήσαμε το μέρος που είναι χτισμένο το εκκλησάκι, στο εσωτερικό του ναού εξηγήσαμε τη σημασία των θέσεων των εικόνων, τα μέρη του ναού, τη σημασία των ταμάτων και ακολούθησε ελεύθερο παιχνίδι.

6.2.2024

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, δημιούργησαν μια μακέτα ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής. Φανάρια, πινακίδες σήμανσης, διαβάσεις πεζών και πεζοδρόμια έγιναν όλα απ' τα χεράκια τους…. Στη μακέτα αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορέσουν, με τη χρήση  αυτοκινήτων που αγοράστηκαν και είναι κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά , να κυκλοφορούν στους δρόμους του πάρκου μας μαθαίνοντας με βιωματικό τρόπο τους κανόνες του Κ.Ο.Κ., φυσικά όχι μόνο σαν οδηγοί, αλλά και σαν πεζοί.

6.2.2024

Το σχολείο μας επισκέφτηκε το δασάκι του Αγίου Πέτρου. Τα παιδιά είχαν τον χρόνο να περπατήσουν στη φύση, να παρατηρήσουν τα δέντρα, τους θάμνους, τη ζωή στο δάσος, έβγαλαν φωτογραφίες από φυτά που τους άρεσαν και έφτιαξαν με κομμάτια ξύλου, πέτρες και άλλα φυσικά υλικά τις φωλίτσες τους κοντά στις ρίζες των δέντρων. Τέλος, καθάρισαν όλη την περιοχή από σκουπίδια που υπήρχαν και γεμάτοι χαρά γυρίσαμε όλοι στο σχολείο.

 

5.2.2024

Οι μικροί κηπουροί του σχολείου μας έγιναν και μικροί παραγωγοί. Εδώ και τρεις μήνες περίπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης φροντίζουν συστηματικά και παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη των φυτών μας. Τελευταία,  χαρήκαμε διπλά, καθώς τα παιδιά είδαν τους καρπούς των κόπων τους να ανθίζουν! Ύστερα από πολύ προσωπικό χρόνο και μεράκι, καθώς τα παιδιά επέλεξαν να βγάζουν τις κάμπιες μία μία με τα χεράκια τους, παρά να βάλουν εντομοκτόνο,  τα βιολογικά προϊόντα που φύτεψαν, άνθισαν και τα ίδια τα παιδιά γεύτηκαν το αποτέλεσμα.

2.2.2024

Οι μαθητές του Α2 μαζί με τις δασκάλες τους: Σταματίνα Περάκη και Κατερίνα Τσιαλού τραγουδούν για τα σκουπίδια!!!

Τι είναι σκουπίδια άραγε; Ό, τι δεν χρειάζομαι πια και το πετώ ή ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά; Στην τάξη μας "τα σκουπίδια" έχουν άλλη αξία και σίγουρα άλλη ματιά. Αυτό που για κάποιους είναι ένα σκουπίδι για μας είναι μια πολύ καλή αφορμή για παιχνίδι και κατασκευές. 

Σελίδες

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου, βρίσκεται στην Πόθια της Καλύμνου, στην ενορία Αναστάσεως και για μας είναι το καλύτερο σχολείο του κόσμου!

Διεύθυνση: 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
85200 ΚΑΛΥΜΝΟΣ