Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία οι δασκάλες της Δ΄ Τάξης του σχολείου μας διοργάνωσαν δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, με σκοπό την προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Τα παιδιά μέσα από τις βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν έστειλαν μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού. 

Επίσης, η Α' τάξη του σχολείου μας, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, είχε άμεση εμπλοκή και συνεργασία με τα παιδιά από το διπλανό σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μικροί μας μαθητές χάρηκαν τόσο πολύ τη διαδικασία που ενθάρρυναν και εμψύχωναν κάθε μέλος της ομάδας, με σκοπό τη νίκη της στο εκάστοτε παιχνίδι. Βέβαια, επειδή η αναπηρία δεν κρατά μία μέρα μόνο, με κάθε ευκαιρία οι μαθητές των δύο σχολείων εμπλέκονται σε δράσεις που αποσκοπούν στην ένταξη όλων των μαθητών στην εκπαίδευση. Η ευθύνη των αυριανών πολιτών για ίσα δικαιώματα ξεκινά και από το σχολείο. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από τους μεγάλους κι αυτό μας το αποδεικνύουν καθημερινά! 

Τέλος, οι μαθητές της Ε' τάξης, την ημέρα του Αγίου Αντρέα, έφτιαξαν μαζί με τους μαθητές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο τους παραδοσιακούς λουκουμάδες του νησιού. Τα παιδιά είδαν ότι όλοι βοήθησαν για να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα και παρατήρησαν ότι ο κάθε ένας απ' αυτούς μπορεί να κάνει κάτι χρήσιμο για την ομάδα. 

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ