ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ιδανικότερη πλαισίωση του προγράμματος «Τρέφομαι υγιεινά-Ζω καλύτερα» έγινε με την υλοποίηση δράσης την Τσικνοπέμπτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του σχολείου μας, με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράδοση του τόπου μας ζωντάνεψε μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα των μαθητών και συμπληρώθηκε αρμονικά με την προσφορά και παράθεση παραδοσιακών μεζέδων από του γονείς του σχολείου! Υγιεινά και παραδοσιακά εδέσματα, όπως «φύλλα», παστίτσιο, «μερμιζέλι», κεφτέδες παραδοσιακούς («πιτάκια») και για κέρασμα γαλακτομπούρεκο, έδεσαν αρμονικά την έννοια της παράδοσης με τη συγκεκριμένη διάσταση της υγιεινής διατροφής!

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ