Τα καπάκια...ΔΕΝ είναι σκουπίδια.

Για κάποιους τα καπάκια είναι απλώς αυτά που κουμπώνουν ένα μπουκάλι και μετά πετιούνται σε έναν κάδο για να τα ξεφορτωθούν. Για μας και τα παιδιά του σχολείου μας, τα καπάκια μπορεί να είναι μια αφορμή για παιχνίδι, για μια γλωσσική ή μαθηματική δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από μία φορά, ή ακόμα καλύτερα, μια πολύ καλή ευκαιρία για μια συλλογική πράξη του αύριο. "Δεν υπάρχω μόνο εγώ, αλλά και οι άλλοι, και έχουμε όλοι ή οφείλουμε να έχουμε ίσα δικαιώματα" Έτσι λοιπόν, για μία ακόμη χρονιά στο σχολείο μας συλλέγουμε καπάκια καθημερινά, ώστε να συνδράμουμε κι εμείς και να συνεισφέρουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στην απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων αναπηρικών αμαξιδίων. Τα παιδιά είναι πάντα ευαισθητοποιημένα σε ό, τι αφορά ανθρώπους με αναπηρίες και με χαρά βοηθούν τον οποιονδήποτε. Για αυτή τους τη δράση, τα παιδιά και το σχολείο έλαβαν την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή από τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 95Β ΤΚ.58100 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ                                                                                                                        Τηλ: 2382081308

E-mail: syllogos12@yahoo.gr

Facebook: Σύλλογος Παραπληγικών Πέλλας                                           

                                                                                                        Γιαννιτσά: 07/12/2023

                                                            Αρ. Πρωτ.: 7600

                                                                                                          Προς: 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

                                                                        

Θέμα: «Ευχαριστήρια επιστολή»

Με την παρούσα επιτολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την απαρέγκλιτη στήριξή σας στον αγώνα μας να συγκεντρώνουμε το δυνατό περισσότερα πλαστικά καπάκια.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου σας, που με μεγάλη χαρά και ζήλο συλλέγουν πλαστικά καπάκια κάθε χρόνο. Φυσικά, ευχαριστούμε όλο το διδακτικό προσωπικό, τη γραμματεία, το προσωπικό καθαριότητας, τους γονείς και όλα τα μέλη που απαρτίζουν την κοινότητα του σχολείου σας.

Συγκεντρώνοντας καπάκια το όφελος είναι διπλό, γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον κάνοντας ανακύκλωση πλαστικού, αλλά στηρίζουμε ουσιαστικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Χάρη στη δική σας πολύτιμη προσφορά μπορούμε να διανείμουμε δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με κινητικά προβλήματα, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Θυμηθείτε ότι για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζονται 540.000 καπάκια, που αντιστοιχούν σε περίπου ένα τόνο πλαστικού. Έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσουμε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων σε όλη την Ελλάδα, ένεκα της δικής σας πολύτιμης βοήθειας.

Ακόμα, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που λαμβάνουμε την αποστολή σας αντλούμε περισσότερη δύναμη με αποτέλεσμα να συνεχίζουμε κι εμείς με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή  το έργο μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να μας στηρίζετε αποστέλλοντας πλαστικά καπάκια.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

                                           

                                                                                                              

Συγγραφέας: 
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΑΚΗ