Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου-Δημοτικό

Βραβευμένο: 
ΝΑΙ
Βραβεύσεις (έτη): 
2022
Έτος Εγγραφής: 
2017
Θέματα: 
2017-2018
Απορρίμματα
2018-2019
Νερό
2019-2020
Ποιότητα ζωής (υγιεινή - διατροφή)
2020-2021
Ενέργεια
Μετακινήσεις - μεταφορές
2021-2022
Κλιματική Αλλαγή
2022-2023
Νερό
2023-2024
Απορρίμματα

Τα νέα του Σχολείου μας

27.11.2023

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού δημιούργησαν έναν εικαστικό πίνακα με θέμα την ανακύκλωση, αφού συζητήθηκαν στην τάξη οι επιπτώσεις της ύπαρξης απορριμμάτων στο περιβάλλον και η αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Η τοποθέτηση του πίνακα στον διάδρομο του Σχολείου είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών του Δημοτικού.

18.10.2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ρομποτικής και της Πληροφορικής, γνώρισαν καλύτερα την Ανακύκλωση και πώς αυτή γίνεται σωστά. Έμαθαν, με τη βοήθεια του υλικού της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης , τη διαδρομή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Στη συνέχεια, μέσω της τεχνικής «δυο αλήθειες  και ένα ψέμα», έλεγξαν τις γνώσεις τους και, στο τέλος, έφτιαξαν comics δείχνοντας όλα όσα έμαθαν.
 

31.5.2023

Οι μαθητές της Ε' Δημοτικού ασχολήθηκαν ομαδικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, τους φυσικούς πόρους που λιγοστεύουν και την αειφορία. Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι η μόλυνση, ενώ ταυτόχρονα κρίνεται αναγκαία η εξοικονόμηση του νερού. Μοναδική επιλογή η εφαρμογή των λύσεων για μια αειφόρο ανάπτυξη.

31.5.2023

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ’, Ε’ και Στ’, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, δημιούργησαν και προγραμμάτισαν τρισδιάστατους κόσμους στο περιβάλλον Kodu GameLab, με  θέμα: «Οικολογία, Περιβάλλον, Νερό». Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πληροφορικής και της Ρομποτικής, όπου οι ομάδες προβληματίστηκαν, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν.

Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!

 

31.5.2023

Στα πλαίσια του φετινού θέματος των Οικολογικών Σχολείων, το οποίο είναι το νερό, οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ασχολήθηκαν με τους τρόπους εξοικονόμησης αυτού. Αφού ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν για τη σπατάλη των υδάτινων πόρων, σκέφτηκαν απλές συνήθειες που μπορούμε όλοι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και να συνεισφέρουμε στον σκοπό αυτό.

31.5.2023

Οι μαθητές της A' Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, ταξίδεψαν μέσα από μιμητικά παιχνίδια κίνησης στον υδάτινο κόσμο. Στη συνέχεια, καταδύθηκαν ψηφιακά στον βυθό ενός ωκεανού ανακαλύπτοντας κοράλια και ένα μεγάλο ναυάγιο μέσα στα οποία ζούσαν ψάρια και θηλαστικά της θάλασσας. Στο τέλος του μαθήματος, έγινε συζήτηση με τους μαθητές για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

31.5.2023

Οι μαθητές της Δ´ Δημοτικού μαζί με τη δασκάλα τους συζήτησαν για την αξία του νερού στη ζωή μας και για τη σπουδαιότητα της εξοικονόμησής του. Μετά κατασκεύασαν αφίσες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την εξοικονόμηση νερού. Τις αφίσες τοιχοκόλλησαν στον πιο πολυσύχναστο χώρο του Σχολείου, ώστε να γίνονται αντιληπτές από τους περισσότερους μαθητές (μικρούς και μεγάλους) του σχολείου. 

31.5.2023

Οι καθηγήτριες της Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας μαζί με τους μαθητές της Ε' και Στ´ Δημοτικού εστίασαν στην άμεση σύνδεση του νερού με την υγεία των αθλητών. Το νερό ως η βασική πηγή ενυδάτωσης των αθλητών, αλλά και απαραίτητο στοιχείο για τη διεξαγωγή ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον τον μαθητών, αφού έκαναν και οι ίδιοι αρκετές ερωτήσεις. Μετά ακολούθησε ψηφοφορία όπου ψηφίστηκε η υδατοσφαίριση ως το αγαπημένο τους άθλημα στον υγρό στίβο. Η συνέχεια του προγράμματος είχε «άρωμα πρωταθλητισμού». Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στον χώρο του Σχολείου μας την κ.

31.5.2023

Οι μαθητές της Γ´ Δημοτικού έφτιαξαν ένα παιχνίδι με κείμενο και φωτογραφίες που πρότειναν ιδέες και λύσεις για εξοικονόμηση νερού μέσα απο απλά βήματα. Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής από τους ίδιους τους μαθητές. Στη συνέχεια, έδωσαν το παιχνίδι στους μαθητές της Β´ Δημοτικού, προκειμένου να παίξουν και εκείνοι μαζί του.

31.5.2023

Οι μαθητές της Ε' Δημοτικού δημιούργησαν παρουσιάσεις στα iPad που τους παρέχει το Σχολείο για τον κύκλο του νερού στο πλαίσιο του μαθήματος του Science Clil. Σας παρουσιάζουμε τμήματα των εργασιών τους.

Σελίδες

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1927 στις παρυφές της σημερινής Νίκαιας του Πειραιά, από την Αικατερίνη Χ. Γιαννοπούλου με σκοπό να διατηρηθεί ο πολιτισμός της Ιωνίας και η παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς και να διαδοθεί το μεγαλείο του Ελληνισμού. Η έλευση της δεκαετίας του ’30 βρήκε το σχολείο διευρυμένο, μετρώντας πλέον δύο κτηριακές εγκαταστάσεις στο ενεργητικό του. Με τη δημογραφική έκρηξη που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, το μαθητικό δυναμικό υπερδιπλασιάστηκε. Το πνευματικό και επιμορφωτικό έργο του, το έχει καθιερώσει πλέον στις συνειδήσεις των γονέων, που όλο και περισσότεροι το εμπιστεύονταν. Κατά την περίοδο της κατοχής το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρουσίασε και το ανθρωπιστικό του πρόσωπο, με τη διεξαγωγή συσσιτίων και έμπρακτης βοήθειας στους άπορους. Το σχολείο της Γλυφάδας ιδρύεται από τη Μαρία Μ. Γιαννοπούλου   το 1954 και λειτουργεί παράλληλα με το μεγάλο  πια σχολείο της Νίκαιας. Μέσα σε λίγα χρόνια μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  και κατά την επόμενη εικοσαετία επεκτείνεται σταδιακά. Το 1983 τη διοίκηση διαδέχεται η τρίτη γενιά, με εκφραστή το  Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Με αγάπη για τα παιδιά, οργανωμένη δουλειά και πίστη στην πρόοδο, το σχολείο αναπτύσσεται  και προσφέρει  σταθερά στους μαθητές του την καλύτερη δυνατή παιδεία και αγωγή. Στο πλαίσιο  αυτών των  στόχων το 1992 ιδρύεται το Γυμνάσιο και το 1993 μας βρίσκει  με τρεις πλήρεις βαθμίδες - Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο - ενώ  από το 1995 λειτουργεί και Λύκειο. Την τελευταία δεκαετία το μαθητικό δυναμικό μας υπερδιπλασιάστηκε, με αντίστοιχη αύξηση του διδακτικού μας προσωπικού  από  εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Η επιτυχημένη πορεία που έχουν διαγράψει και συνεχίζουν να έχουν τα Εκπαιδευτήρια  Γιαννόπουλου στις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι συνάρτηση του έργου που επιτελείται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με αποκορύφωμα το Λύκειο.

Διεύθυνση: 
Βας. Γεωργίου Β 39
16674 Γλυφάδα